Tandem cu ONG pentru Sprijinirea Victimelor Traficului de Ființe Umane (TaNGO) - materiale de vizibilitate

Este un proiect implementat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul din România, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltarea Practicilor Alternative de Reintegrare și Educație (ADPARE) din București, Fundația Micu Bogdan (FMB) din Brașov și Fundația People to People P2P) în Oradea. Implementarea de către TaNGO se bucură de sprijinul ridicat al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și al Ministerului de Finanțe al României.

Read more...

INTERACT- Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și multicultural

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România în parteneriat cu Asociația Ecumenică a Bisericilor din România – AIDRom, Fundația Schottener Servicii Sociale, Asociația Global Help Craiova şi Asociația Națională a Exportatorilor și Importatorilor din România implementează în perioada mai 2016 - mai 2017, proiectul INTERACT- Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și multicultural.

Read more...

Manual de orientare pentru refugiații relocați din Turcia în România

Acest material se adresează persoanelor care urmează a fi relocate în România pentru a primi o formă de protecție internațională.

Materialul cuprinde informații generale despre România, drepturi și responsabilități fundamentale, accesul la servicii, interacțiunea cu societatea românească și comunitățile de străini și alte informații utile pentru conturarea și gestionarea așteptărilor privind ședere și integrarea în societatea românească. Informațiile te vor ajuta șă te pregătești pentru sosirea în România și pentru acomodarea mai ușoară după sosire. Manualul conține mai multe informații și nu ar trebui să-ți faci griji că nu le vei putea reține. Rolul lui este de a-ți da răspunsuri la întrebări când vei avea nevoie și de a te ajuta să înțelegi socio-cultural noua ta țară gazdă, drepturile și responsabilitățile pe care le vei avea.

Read more...

STARRT I - Servicii de Transfer şi Asistenţă pentru Refugiaţii Relocaţi din Turcia

Proiectul sprijină participarea României la eforturile Statelor Membre ale Uniunii Europene de implementare a unor soluții durabile, ca răspuns la nevoile reale de protecţie internaţională ale persoanelor dislocate din cauza conflictului din Siria în ţări din imediata vecinătate.

Read more...

„România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă”

Guvernul României, prin Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a inițiat pe 5 Iulie 2016 demersul consultativ organizat pe marginea obiectivelor și setului de măsuri economice din cadrul documentului „România competitivă: un proiect pentru o creștere economică sustenabilă” lansat pe 5 iulie la Palatul Parlamentului. Demersul se bucură de Înaltul patronaj al Președintelui României și de sprijinul Academiei Române și al Băncii Naționale a României.

Read more...