Interact Plus- Programul de integrare pentru beneficiarii unei forme de protecție în Romania

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), Biroul în România, implementează proiectul INTERACT Plus - Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și intercultural (nr. contract FAMI/17.02.01), finanțat din Programul Naţional - Fondul pentru Azil, Migrație, și Integrare, prin intermediul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI). Proiectul se desfășoară în perioada iulie 2017 – iunie 2019.

Dacă ești beneficiarul unei forme de protecție în România poți afla mai multe despre posibilitatea înscrierii în programul de integrare, beneficiile acestuia și pașii pe care trebuie să îi urmezi, din următoarele materiale video:

Limba română

Read more...

Programul de Sprijin pentru Repatriere Voluntară Umanitar Asistată și Reintegrare (RVAR)

Fiecare dintre milioanele de persoane care își părăsesc căminul în căutarea unei vieți mai bune are propria poveste. Reîntoarcerea acasă este o decizie importantă. Dacă ești cetățean al unui stat din afara Uniunii Europene, ți-ai pierdut dreptul de ședere legală în România, indiferent că ai venit la studii, pentru un loc de muncă, ești solicitant de azil sau ai intrat ilegal în România, dar dorești să te întorci acasă, află din următorul materiale video cine și cum te poate ajuta.

Read more...

Orizont

Film documentar ce urmărește poveștile unor migranți din Filipine și Georgia care au beneficiat de serviciile oferite prin programul de Repatriere Voluntară Asistată și Reintegrare desfășurat de Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul în România.

În anul 2013, OIM România a sprijinit 230 de persoane să se întoarcă acasă, principalele țări de origine fiind Filipine, Bangladesh, Algeria și Pakistan. Dintre acestea, 55 de persoane au ales să primească sprijinul de reintegrare. 

În întreaga lume, peste 40.000 de migranți au ales repatrierea voluntară, în anul 2013.

Read more...