Recomandările OIM privind migrația în contextul preluării președinției Consiliului Uniunii Europene e către România

Bruxelles - Organizaţia Internaţională pentru Migraţie a prezentat astăzi patru recomandări privind migrația către Guvernul român, care a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019 pentru un mandat de şase luni.
Recomandările privesc dimensiunea migrației a următorului buget pe termen lung al UE, Cadrul Financiar Multianual.
Puteți găsi informații suplimentare în următorul comunicat de presă.
 
 

 

Interact PLUS - Conferința de deschidere a celei de-a doua etape

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Biroul din România a organizat în data de 11 septembrie 2018, împreună cu Partenerii de proiect din București – Fundația Schottener Servicii Sociale și AID Rom – evenimentul de deschidere a celei de-a doua etape de implementare a proiectui Interact Plus – Servicii integrate pentru migranți, dialog social și intercultural.

Read more...

OIM Romania a susținut un seminar de informare pe marginea proiectului de repatriere voluntară (RVAR)

În data de 24 aprilie 2018, a avut loc un seminar de informare pe marginea proiectului Programul de sprijin pentru repatriere voluntară umanitar asistată și reintegrare (RVAR). Acest proiect se adresează migranților aflați ilegal sau a căror şedere a devenit ilegală pe teritoriul României posibilitatea de a se întoarce acasă cu demnitate şi oportunitatea de a primi un sprijin de reintegrare în ţara de origine.

Read more...

30 iulie - Ziua Mondială împotriva traficului de persoaneDiscordanțele dintre sistemul public și privat fac jocul traficanților. Haideți să ne unim eforturile pentru a proteja victimele!

William Lacy Swing, Director General OIM

Mâna de lucru – de la grădinarul din California până la bancherul din Singapore – nu a fost niciodată atât de mobilă în lume. Indiferent dacă este vorba de o persoană care spală vase la Roma sau de un designer la Londra, recunoaștem că ambiția umană este în permanentă mișcare; toți cei calificați sau necalificați, cu permis de muncă sau fără - au un obiectiv identic: să-și poată arăta și folosi abilitățile acolo unde sunt plătiți pe măsură.

Motivații economice simple sunt la originea deciziei de a călători care începe cu un vis pentru o viață mai bună și poate avea ca rezultat beneficii imense pentru țările de origine și de destinație atunci când se realizează într-un mod sigur și legal.

Read more...

Conferință de lansare ”TaNGO - Tandem cu ONG pentru asistența victimelor traficului de ființe umane (VoT)”

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Misiunea în România, a organizat la data de 21 noiembrie 2017, la București, Hotel Parliament, Str. Izvor, Nr. 106, conferința de lansare a proiectului “TaNGO – Tandem cu ONG pentru sprijinirea victimelor traficului de ființe umane (VoT)”.

Read more...