Implică-te și tu!

Alătură-te echipei noastre ca voluntar!

Căutăm voluntari în cadrul proiectului INTERACT PLUS-Servicii integrate pentru migranţi, dialog social și intercultural. Detalii aici.

În fiecare zi, în lume, cineva se află în dificultate, fie că este vorba despre o victimă a traficului de persoane în Belgia, despre o familie care a scăpat dintr-un dezastru natural în Malaezia sau un concetățean aflat într-o situație limită, fără bani de întors acasă, într-o țară îndepărtată, după ce a muncit ani de zile. Aceste operatiuni sunt, din păcate, extrem de costisitoare și, din nefericire, sunt mai dese decât ne-am putea dori. De aceea avem nevoie de ajutorul tău pentru a ajuta și alți Români să se întoarcă acasă, în brațele celor dragi. 

Fiecare om are propria sa poveste de viață; şi poate povestea fiecărui om ar merita să fie publicată în paginile unei cărţi. Astfel, noi am conceput un spațiu virtual destinat acestor povești, disponibil AICI


Donează!

Donează și ajută-ne să oferim asistență mai multor cetățeni români aflați în situații vulnerabile, în afara granițelor țării. 

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) (Str. Viitorului nr 11, Sector 2 cod 020602)

Cont RON : RO45 CITI 0000 0008 2504 5007

Cont USD : RO23 CITI 0000 0008 2504 5015

Banca: Citibank Europe plc, Dublin- sucursala Romania


Fii partenerul nostru!

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM), Misiunea în România își propune să implice un număr cât mai mare de companii private din România în gestionarea fenomenului migraţiei. Caracterul multidimensional al migrației face ca implicarea sectorului privat să fie o componentă esențială a dezvoltării unui management integrat al migrației. Într-o piață competitivă, aflată în permanentă schimbare, cele trei sectoare (privat, guvernamental și neguvernamental) trebuie să colaboreze pentru a răspunde exigențelor clienților, pentru a crea un canal de comunicare sustenabil și pentru a evita tragedii sociale ireversibile (de exemplu, situația sutelor de mii de migranți care ajung în Europa traversând Marea Mediterană).

Expertiza OIM facilitează pentru sectorul privat înțelegerea mecanismelor sociale locale și îmbunătățește relația dintre companii și comunitate. De asemenea, expertiza acumulată în managementul migrației îi permite OIM să pună la dispoziția companiilor un set de măsuri eficiente din punctul de vedere al resurselor umane. Scopul OIM pentru perioada imediat următoare este să genereze și să coordoneze o platformă de discuții (Friends of IOM) pentru găsirea de soluții eficiente care să funcționeze pe baza intereselor economice și sociale comune, deschizând, pentru mediul de afaceri din România, piețe și domenii neexploatate încă. Biroul din România se bazează în munca de zi cu zi pe rețeaua OIM din întreaga lume, astfel încât companiile vor găsi în această organizație un partener de prestigiu, capabil să lucreze eficient la distanță și să identifice noi oportunități.

În climatul de business ce a urmat crizei economice din 2008, companiile au identificat noi soluții creative pentru a-și menține activatea și a genera în continuare profit, eficientizând la maxim resursele limitate. Lucrând împreună cu OIM, companiile își pot folosi bugetul alocat acțiunilor de CSR pentru astfel de cauze juste și folositoare societății. Beneficiind reciproc de experiența și cunoștintele acumulate, companiile, în colaborare cu OIM, pot valorifica aceleași resurse comune pentru beneficii de ambele părți, cu rezultate concrete, favorabile, pentru comunitățile asupra cărora se concentrează. Astfel, companiile se pot implica și pot ajuta cu fonduri îmbunătățirea asistenței consulare pentru repatriere, reabilitarea victimelor traficului de persoane din punct de vedere social, economic și psihologic, oferirea de locuri de muncă, parte a procesului de reintegrare, medierea intervențiilor companiilor în comunitățile unde acestea activează sau doresc să se dezvolte, dezvoltarea de strategii și planuri locale de intervenție și inclusiv dezvoltarea de incubatoare de afaceri în comunitățile care înregistreză un număr mare de persoane aflate la lucru în afara granițelor țării. De asemenea, OIM poate ajuta la identificarea de forță de muncă în alte zone din lume pentru a acoperi nevoi temporare sau permanente în cadrul unor companii active pe piața din România și, nu în ultimul rând, asigură certificarea practicilor etice de recrutare și mentinere a personalului, utile în special companiilor ce desfășoară activităti de export.

Astfel, concluzionând beneficiile sectorul privat sunt:

  • Vă diferenţiaţi de concurenţă şi întăriţi loiailitatea faţă de brand, prin asocierea emoţională a numelui/brand-ului dumneavoastră cu o cauză umanitară și vă asociaţi imaginea cu o organizaţie internațională și interguvernamentală a cărei credibilitate este recunoscută pe plan naţional şi internaţional;
  • Puteți identifica forță de muncă calificată și necalificată în alte zone din lume pentru a acoperi nevoi temporare sau permanente în cadrul companiei dumneavoastră și, nu în ultimul rând, puteți participa la certificarea practicilor etice de recrutare și menținere a personalului, utile în special companiilor ce desfășoară activități de export  - platforma IRIS;
  • Creaţi oportunităţi de comunicare şi marketing prin implicarea în platforma OIM — Friends of IOM (platformă de discuții pentru găsirea de soluții eficiente care să funcționeze pe baza intereselor economice și sociale comune, deschizând, pentru mediul de afaceri din România, piețe și domenii neexploatate încă);
  • Vă îmbunătăţiţi reputaţia în comunitatea în care activaţi și beneficiați de expertiza OIM privind comunicarea cu guvernul și oficialitățile locale pe probleme punctuale de dezvoltare, înțelegerea mecanismelor sociale locale și îmbunătățirea relației dintre companii și comunitate.